Menu

АГЕНЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ

Состанок по јавна расправа за Нацрт документ за терминирани и преносни сегменти на изнајмени линии

Почитувани,
Во вторник на 30.09.2014 со почеток од 10.00 часот Агенцијата свикува состанок по јавна расправа за Нацрт документ за терминирани и преносни сегменти на изнајмени линии. Состанокот ќе се одржи во сала 1 на прв кат во просториите на Агенцијата. Се повикуваат сите заинтересирани страни да земат учество на состанокот.
Со почит,
АЕК

Дополнителни информации

 • Тема на состанок Нацрт документ за терминирани и преносни сегменти на изнајмени линии
 • Датум на одржување Вторник, 30 Септември 2014
 • Почеток во 10:00
 • Локација на состанокот Агенција за електронски комуникации, Кеј Димитар Влахов бр.21 1000 Скопје Македонија
Прочитајте повеќе:

Покана за јавна расправа- Нацрт Извештај за моделот за определување на цени кои се користат за истиснување на конкуренцијата од пазарот за електронски комуникации во РМ

Почитувани,
Со оваа покана ги повикуваме сите заинтересирани страни да во рок од 30 дена од денот на објавување на Нацрт Извештајот за моделот за определување на цени кои се користат за истиснување на конкуренцијата од пазарот за  електронски комуникации во РМ ги достават своите гледишта и ставови по предложениот предмет на јавна расправа.
Имено, на состанокот одржан на ден 26.10.2011 година Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) ги информираше заинтересираните страни дека отпочнува со процесот на развој и имплементација на методологија за регулирање на малопродажни цени за оператор со значителна пазарна моќ на релевантни пазари бр. 1 и 2 дефинирани во Одлуката за утврдување на релевантни пазари подложни на претходна регулација. Методологијата се развиваше во соработка со Аналусис Мејсон- Италија врз основа на договор за консултантски услуги, склучен врз основа на постапка за јавна набавка. "Price squeeze" моделот за тестирање на поединечни и пакетирани услуги е во согласност со Упатството за определување на цени кои се користат за истиснување на конкуренцијата од пазарот за  електронските комуникациски услуги во РМ, усвоено од Комисијата на Агенцијата за електронски комуникации.
Во процесот на развојот на моделот се укажа потреба од податоци. Истите од страна на Агенцијата беа побарани од сите оператори кои делуваат на релевантните пазари 1 и 2 и следствено беа доставени во предвидените рокови за доставување на податоците, наведени во барањата.

Се повикуваат сите заинтересирани субјекти да ги достават своите мислења и забелешки во јавната расправа што ќе биде отворена до 21.05.2012 на следната адреса:

Дополнителни информации

 • Почеток на јавна расправа Среда, 18 Април 2012
 • Крај на јавна расправа Понеделник, 21 Мај 2012
 • Адреса за достава на коментари и мислења Агенција за електронски комуникации
  ул. Димитрие Чуповски бр. 13
  1000 Скопје

  или на следниве емаил адреси: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Прочитајте повеќе:

Јавна расправа по “ Правилник за начинот на пренос на СМС пораки кои се однесуваат на заштитата, унапредувањето и промовирањето на националното и културното богатство и туризмот во Република Македонија“

Агенцијата за електронски комуникации, отвара јавна расправа по “П Р А В И Л Н И К –от за начинот на пренос на СМС пораки кои се однесуваат на заштитата, унапредувањето и промовирањето на националното и културното богатство и туризмот во Република Македонија “

Се повикуваат сите заинтересирани субјекти да ги достават своите мислења и забелешки во јавната расправа што ќе биде отворена 30 дена, односно најдоцна до 19.07.2012 на следната адреса:


Дополнителни информации

 • Почеток на јавна расправа Понеделник, 18 Јуни 2012
 • Крај на јавна расправа Четврток, 19 Јули 2012
 • Адреса за достава на коментари и мислења Агенција за електронски комуникации
  ул. Димитрие Чуповски бр. 13 1000 Скопје

  или на следниве емаил адреси:
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Прочитајте повеќе:

Состанок по јавна расправа за Нацрт документ за прва анализа на пазар 13-Пренос на радиодифузни содржини до крајни корисници

Почитувани, Aгенцијата за електронски комуникации ги поканува претставниците на сите заинтересирани страни да ги презентираат своите гледишта и ставови по „Нацрт документ за прва анализа на пазар 13-Пренос на радиодифузни содржини до крајни корисници“ објавенo на веб страната на АЕК на состанок кој ќе се одржи на ден 02.04.2014 година (среда) со почеток во 13 часот во просториите на АЕК, сала 1

Дополнителни информации

 • Тема на состанок Нацрт документ за прва анализа на пазар 13-Пренос на радиодифузни содржини до крајни корисници
 • Датум на одржување Среда, 02 Април 2014
 • Почеток во 13:00
 • Локација на состанокот Агенција за електронски комуникации, кеј Димитар Влахов 21, 1000 Скопје, Македонија
Прочитајте повеќе:

Јавна расправа по нацрт текстот на Правилник за радиофреквенции кои можат да се користат без одобрение за користење на радиофреквении

Агенцијата за електронски комуникации отвара јавна расправа по нацрт текстот на Правилник за радиофреквенции кои можат да се користат без одобрение за користење на радиофреквении и Прилог: Табела на радиофреквенции кои можат да се користат без одобрение.

Дополнителни информации

 • Почеток на јавна расправа Сабота, 04 Јануари 2014
 • Крај на јавна расправа Понеделник, 03 Февруари 2014
 • Адреса за достава на коментари и мислења

  Агенција за електронски комуникации

  Кеј Димитар Влахов бр. 21 1000 Скопје

  или во електронски облик на следниве адреси за електронска пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. и Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитајте повеќе:

Јавна расправа по предлог анализа на пазари 4, 5 и 6

Почитувани,Агенцијата за електронски комуникации отвора јавна расправа по предлог анализа на пазар за:

 • Услуга за започнување на повик во јавна телефонска мрежа на фиксна локација
 • Услуга за завршување на повик во јавна телефонска мрежа на фиксна локација
 • Услуга за транзитирање на повик во јавна фиксна телефонска мрежа

Јавната расправа започнува на ден 21.05.2013 со времетраење од 30 денови. 

Дополнителни информации

 • Почеток на јавна расправа Вторник, 21 Мај 2013
 • Крај на јавна расправа Понеделник, 01 Јули 2013
 • Адреса за достава на коментари и мислења Предлог коментарите може да ги доставите во хартиена форма во Архивата на АЕК и електронски на следнава е-маил адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Прочитајте повеќе:

Состанок по јавна расправа за Упатство за обезбедување на информации кои ќе ги објавува АЕК за да им овозможи на корисниците да направат избор на комуникациските услуги врз основа на квалитетот и цените на услугите и начинот на нивно објавување

Aгенцијата за електронски комуникации ги поканува претставниците на сите заинтересирани страни да ги презентираат своите гледишта и ставови по „Упатство за обезбедување на информации кои ќе ги објавува АЕК за да им овозможи на корисниците да направат избор на комуникациските услуги врз основа на квалитетот и цените на услугите и начинот на нивно објавување“  објавенo на веб страната на АЕК нна состанок кој ќе се одржи на ден 19.02.2013 година (вторник) со почеток во 10 часот во просториите на зградата на Стопанска комора 5-ти кат сала бр.1.

Дополнителни информации

 • Тема на состанок патство за обезбедување на информации кои ќе ги објавува АЕК за да им овозможи на корисниците да направат избор на комуникациските услуги врз основа на квалитетот и цените на услугите и начинот на нивно објавување
 • Датум на одржување Вторник, 19 Февруари 2013
 • Почеток во 10:00
 • Локација на состанокот во просториите на зградата на Стопанска комора 5-ти кат сала бр.1
Прочитајте повеќе:

Јавна расправа по Предлог-Правилник за начинот на пресметка на годишниот надоместок за користење на радиофреквенции

Агенцијата за електронски комуникации отвара јавна расправа по Предлог-Правилник за начинот на пресметка на годишниот надоместок за користење на радиофреквенции.

Се повикуваат сите заинтересирани субјекти да ги достават своите мислења и забелешки во јавната расправа што ќе биде отворена до 24.02.2013 на следната адреса:
Агенција за електронски комуникации
ул. Димитрие Чуповски бр. 13
1000 Скопје

и во електронски облик на следниве адресо за електронска пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. и Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Дополнителни информации

 • Почеток на јавна расправа Петок, 25 Јануари 2013
 • Крај на јавна расправа Недела, 24 Февруари 2013
 • Адреса за достава на коментари и мислења Агенција за електронски комуникации
  ул. Димитрие Чуповски бр. 13
  1000 Скопје

  и во електронски облик на следниве адресо за електронска пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. и Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Прочитајте повеќе:

Јавна расправа по Правилник за утврдување на формата и содржината на барањето за доделување на броеви и серии на броеви, податоците што се приложуваат кон барањето како и начинот и постапката за доделување на броеви и серии на броеви

Агенцијата за електронски комуникации отвара јавна расправа по "Правилник за утврдување на формата и содржината на барањето за доделување на броеви и серии на броеви, податоците што се приложуваат кон барањето како и начинот и постапката за доделување на броеви и серии на броеви од Планот за нумерација".

Се повикуваат сите заинтересирани субјекти да ги достават своите мислења и забелешки во јавната расправа што ќе биде отворена до 29.11.2012 на следната адреса:

Дополнителни информации

 • Почеток на јавна расправа Понеделник, 29 Октомври 2012
 • Крај на јавна расправа Четврток, 29 Ноември 2012
 • Адреса за достава на коментари и мислења Агенција за електронски комуникации
  ул. Димитрие Чуповски бр. 13
  1000 Скопје

  и во електронски облик на следниве емаил адреси: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Прочитајте повеќе:

Јавна расправа по Правилник за обезбедување на минимален пакет на изнајмени линии

Агенцијата за електронски комуникации отвара јавна расправа по “Правилникот за обезбедување на минимален пакет на изнајмени линии“

Се повикуваат сите заинтересирани субјекти да ги достават своите мислења и забелешки во јавната расправа што ќе биде отворена до 01.10.2012 на следната адреса:

 

Дополнителни информации

 • Почеток на јавна расправа Петок, 31 Август 2012
 • Крај на јавна расправа Понеделник, 01 Октомври 2012
 • Адреса за достава на коментари и мислења Агенција за електронски комуникации
  ул. Димитрие Чуповски бр. 13
  1000 Скопје

  и во електронски облик на следниве емаил адреси: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Прочитајте повеќе:
Subscribe to this RSS feed

Агенција за електронски комуникации

Кеј Димитар Влахов број 21
1000 Скопје

E-mail: contact@aec.mk
Тел.: + 389 2 3289 200 + 389 2 3289 203
Факс: + 389 2 3224 611

Најдете не на