Menu

АГЕНЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ

Јавна расправа по Предлог ПРАВИЛНИК ЗА РАДИОФРЕКВЕНЦИИ КОИ МОЖАТ ДА СЕ КОРИСТАТ БЕЗ ОДОБРЕНИЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА РАДИОФРЕКВЕНЦИИ

Почитувани,

Агенцијата за електронски комуникации отвара јавна расправа по Предлог ПРАВИЛНИК  ЗА РАДИОФРЕКВЕНЦИИ КОИ МОЖАТ ДА СЕ КОРИСТАТ БЕЗ ОДОБРЕНИЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА РАДИОФРЕКВЕНЦИИ.

Се повикуваат сите заинтересирани субјекти да ги достават своите мислења и забелешки по предметот на јавната расправа што ќе биде отворена почнувајќи од 29.07.2014 до 29.08.2014 на следната адреса:

Агенција за електронски комуникации

Сектор за радиокомуникации
Kej Димитар Влахов бр. 21
1000 Скопје


или на e-mail адресите:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Дополнителни информации

 • Почеток на јавна расправа Вторник, 29 Јули 2014
 • Крај на јавна расправа Петок, 29 Август 2014
 • Адреса за достава на коментари и мислења Агенција за електронски комуникации Кеј Димитар Влахов бр. 21 1000 Скопје или во електронски облик на следниве адреси за електронска пошта:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. и Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Прочитајте повеќе:

Правилник за формата и содржината на барањето за издавање на одобрение за користење на радиофреквенции и потребната документација

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Четврток, 24 Февруари 2011
 • Службен весник 25-11
 • Важечки пропис Не
Прочитајте повеќе:

Правилник за измена на правилникот за радиофреквенции кои можат да се користат без одобрение за користење на радиофреквенции

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Четврток, 23 Декември 2010
 • Службен весник 169-10
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Одлука за давање согласност на почетниот износ на пазарната вредност на радиофреквенциите, како еднократен надоместок за добивање на одобрение за користење на радиофреквенции од радиофреквенцискиот опсег 3.4-3.6 GНz за фиксен безжичен пристап

Одлука за определување на радиофреквенциските опсези кои ќе се доделат на трет оператор за јавна мобилна комуникациска услуга како и доделување на радиофреквенциски опсези на постојните оператори за јавна мобилна комуникациска услуга

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Сабота, 28 Октомври 2006
 • Службен весник 112-06
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Одлука за давање на согласност на почетниот износ на пазарната вредност на радиофреквенциите, како еднократен надоместок за добивање на одобрение за користење на радиофреквенциите

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Сабота, 28 Октомври 2006
 • Службен весник 112-06
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Одлука за распишување на јавен тендер за доделување на одобрение за користење на радиофреквенции за трет оператор на јавни мобилни комуникациски мрежи и услуги како и за доделување на одобренија за користење на радиофреквенции за постојните оператори

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Сабота, 28 Октомври 2006
 • Службен весник 112-06
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Правилник за начинот на пресметка на годишниот надоместок за користење на радиофреквенции

Агенцијата за електронски комуникации го објави Правилникот за начинот на пресметка на годишниот надоместок за користење на радиофреквенции:

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Петок, 14 Јуни 2013
 • Важечки пропис Не
Прочитајте повеќе:
Subscribe to this RSS feed

Агенција за електронски комуникации

Кеј Димитар Влахов број 21
1000 Скопје

E-mail: contact@aec.mk
Тел.: + 389 2 3289 200 + 389 2 3289 203
Факс: + 389 2 3224 611

Најдете не на